Zomer in je keuken: 5x keukenstijlen waarmee je de zomer in huis haalt

Eiken front met betonnen werkblad

Delen via:

Zomer in je keuken: 5x keukenstijlen waarmee je de zomer in huis haalt

Het zonnige zomergevoel het hele jaar door vasthouden? Kijk naar de keukenstijl van jouw favoriete vakantiebestemming. Hier zijn vijf trendy zomerse keukenstijlen die perfect bij dat gevoel passen.

💡 Op zoek naar meer keukeninspiratie? Neem een kijkje op ons Pinterestaccount.

Ibiza: de no. 1 van zomerse keukenstijlen

Ah, Ibiza. Wie wil er nou niet het hele jaar genieten van het zomerse eilandleven? De Ibiza-keuken heeft een rustige uitstraling en leent zich ook goed voor de minimalistische look. Hoe je ‘m samenstelt? Het geheim zit in de witte blokstructuur van de keuken. Witte muurtjes van stuc beton of stollen worden verticaal geplaatst en daartussen ontstaan dus openingen voor de keukenkasten. De Ibiza-keukenfronten zijn van (of hebben de look van) zeer oud en verweerd hout; als zwerfhout van het strand. Kleuren: wit, wit en wit met zeer verweerd en grof hout. Als accessoires kun je alles wat je aan het Mediterraanse eiland doet denken in de keuken halen: rotan, beton, linnen, terracotta, palmbladeren of doorleefde materialen. De muren zijn vaak ook wit of met kalkverf beschilderd in verschillende zandkleuren.

Zomerse keukenstijl: Ibiza keukenstijl. Foto credit: Restylexl.
Zomerse keukenstijl: Ibiza keukenstijl. Foto credit: Restylexl.
Zomerse keukenstijl: Ibiza keukenstijl. Foto credit: Livingetc..
Zomerse keukenstijl: Ibiza keukenstijl. Foto credit: Livingetc..

Outdoor keuken

De zomers worden warmer en we werken vaker vanuit huis. Hierdoor zijn we vaker in de tuin te vinden. Dat zien we terug in de keukenwereld: de buitenkeuken wordt steeds populairder. RVS, steen, beton en hout zijn robuuste materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden. Hierdoor krijgt de buitenkeuken een stoer uiterlijk. We zien eigenlijk twee trends in buitenkeukens: een donkere industriële man cave look of een lichte, mediterrane look. De ingebouwde grill, steenoven of (keramische) BBQ mag natuurlijk niet ontbreken. Heb jij de ruimte en wil je er echt een pareltje van maken? Investeer dan ook in een spoelbak. En wat dacht je van een mini-koelkast voor alle drankjes?

Country house

Kun jij ook wegdromen bij witte veranda’s, uitgestrekte vlaktes en het Amerikaanse platteland? Je bent zeker niet de enige die gelukkig wordt van de sfeer van de countryside in huis. Combineer kaderfronten met een stenen blad in lichte kleur. Ga voor zwarte, gouden of koperen handgrepen in retro stijl. De kleur van de country-house keuken is vaak grijs-bruin, mosgroen of lichte (pastel)tinten zoals off-white, zachtgrijs of zand. Stijl de keuken af met open planken, koperen potten en pannen en verse bloemen. Echt de Western-roots naar boven halen? Ga los met paarden- en cowboy- accessoires.

Zomerse keukenstijl: country house kitchen. Foto credit: Onekinddesign.
Zomerse keukenstijl: country house kitchen. Foto credit: Onekinddesign.

Royalty: Engels blauwe keuken

De Engelse keukenstijl is een romantische keukenstijl die je doet denken aan de victoriaanse, adelijke plattelandskeukens. Het donkere Engels blauw is nu ook in opkomst in andere stijlen. Deze kleur kan goed gecombineerd worden met warme metalen zoals goud, brons en koper die bijvoorbeeld terug kunnen komen in de handgrepen, greeplijsten of de kraan. Vaak gezien met een licht blad zoals marmer, hoogglans wit of een ander lichtkleurig natuursteen.

Zomerse keukenstijl: adelijk Engels blauw

Zomerse keukenstijlen met natuurlijk hout

De natuurlijke houtlook is inmiddels terug te vinden in bijna alle keukenstijlen. Niet zo vreemd, want we vinden duurzaamheid steeds belangrijker. Een houten keuken is biologisch afbreekbaar en de meeste keukenfabrikanten maken alleen gebruik van verantwoord gekapt hout. Een houten keuken geeft direct een warme sfeer en haalt ‘buiten’ naar ‘binnen’. Dat zomerse outdoor-gevoel hou je zo het hele jaar vast.

Eiken front met betonnen werkblad
Eiken front met betonnen werkblad

Wil je meer inspiratie opdoen voor keukenstijlen die jou het ultieme vakantiegevoel bezorgen? Kom dan naar een van onze showrooms bij jou in de buurt. Zoek via onderstaande zoekbalk naar een showroom nabij jouw woonplaats.

Ook interessant

Kemie keukenblad Zaha stone

Interview met Kemie: de keukenblad-trends voor 2023

Van klassiek marmer tot strak monochroom: het werkblad in je keuken is een hele bepalende factor voor de uiteindelijke look van je keuken. Wil je graag weten welke kleuren, materialen en stijlen het meest populair zijn en welke trends je kunt verwachten in 2023? Wij spraken met Kemie, keukenproducent uit Helmond.

Lees verder »
Lente in de keuken

Lente in je keuken

Heerlijk, de lente is weer aangebroken! Na maanden van stoofpotten, kerstdiners en donkere dagen is het nu tijd voor de lente in de keuken. Start het seizoen fris met een nieuw decor, een voorjaarsschoonmaak, verse kruiden en duurzame groenten. Klaar voor?

Lees verder »