Interview met Kemie: de keukenblad-trends voor 2023

Kemie keukenblad Zaha stone

Delen via:

Interview met Kemie: de keukenblad-trends voor 2023

Van klassiek marmer tot strak monochroom: het werkblad in je keuken is een hele bepalende factor voor de uiteindelijke look van je keuken. Wil je graag weten welke kleuren, materialen en stijlen het meest populair zijn en welke trends je kunt verwachten in 2023? Wij spraken met Kemie, keukenproducent uit Helmond. Kemie creëert keukenbladen, spoelbakken en andere producten die perfect bij de rest van je keuken passen.

Wat zijn de trends voor 2023 op het gebied van werkbladen?

In de afgelopen jaren tijdens de pandemie zagen we de trend dat mensen kozen voor een redelijk uitgesproken kleur. Mensen zaten veel binnen en hierdoor zagen we meer aandacht voor de kleuren die je kiest in je keuken. Favoriet waren de drukke marmerlooks in mat of gepolijst keramiek. Maar ook natuurstenen bladen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Bij natuursteen zijn dat vooral de exclusieve materialen: de kwartsiet werkbladen. Het mag zo exclusief, kleurrijk en exotisch mogelijk. Dit voegt leven toe aan je keuken.

De opkomende trend voor 2023 is een trend waarbij men de voorkeur geeft aan meer ingetogen warme, grijze en aardse tinten. Hierdoor worden de zandachtige en beige werkbladen steeds populairder. Zowel in natuursteen, composiet als keramiek. De kleuren die je overal ziet: nude, aardse tinten en ‘greige’. In tegenstelling tot de grote marmeraderen die de afgelopen jaren in trek waren, wordt er nu vaak gekozen voor een minimaal adertje.

Kemie keukenblad Neolith Colorado Dunes silk
Kemie keukenblad Neolith Colorado Dunes silk

Wat is het populairste keukenblad van dit moment?

Het populairste keukenblad van Kemie is de ‘Tropical storm’. Dit is een kwartsiet blad. Het bijzondere aan dit blad is dat ieder blok waar dit uit gehaald wordt uniek is. Het combineert perfect de donkere kleur en levendige patronen waar op dit moment veel vraag naar is. De Taj Mahal-look is ook razend populair. Dit is een zandkleurig werkblad met een groot patroon dat volledig horizontaal over het blad loopt. Ook de zogeheten Luxery stone bladen Venus en Mars zijn gewild. Deze gepolijst composiet werkbladen hebben qua kleur ook weer veel wit, beige en bruin in het patroon.

Kwartsiet bladen, waaronder de Tropical storm en Belvedère, en de ‘standaard’ granieten bladen zijn tijdloos en blijven populair.

Kemie keukenblad Taj Mahal soft
Kemie keukenblad Taj Mahal soft
Kemie werkblad kwartsiet Belvedère
Gepolijst kwartsiet blad Belvedère

Wat is een kwartsiet keukenblad eigenlijk?

Een kwartsiet werkblad is gemaakt van een natuurlijk metamorf gesteente, dat voornamelijk bestaat uit kwartsmineralen. Dit is een van de meest voorkomende mineralen in onze aardkorst. De platen worden gewonnen in steengroeves. Elke groeve heeft zijn eigen karakter. Wat ook weer maakt dat iedere plaat natuursteen uniek is qua kleur- en aderstructuur. Geen enkele plaat is hetzelfde. Daarnaast is het een tijdloos en duurzaam materiaal wat ‘leeft’ en met de jaren alleen maar mooier wordt. Natuursteen geeft elke keuken karakter en een unieke uitstraling.

Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van werkbladen bij Kemie?

Wij als bedrijf zijn continu in beweging en op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van stenen werkbladen. We werken met een breed assortiment via enkele vaste gerenommeerde leveranciers waar we op kunnen bouwen vanwege langdurige relaties.

De ontwikkelingen in kwartscomposiet zijn erg indrukwekkend waardoor deze werkbladen er steeds natuurlijker uit gaan zien met veel meer optische diepgang. De meeste werkbladen zijn full-body wat betekent dat het patroon door het volledige materiaal loopt. Vooral bij marmerlook werkbladen met een drukker patroon is dit prachtig!

Het aanbod gepolijst keramiek wordt steeds uitgebreider. Hierdoor zijn verschillende prints zowel in mat als gepolijst en soms zelfs in soft gloss beschikbaar. Met zoveel keuze en mogelijkheden vind je altijd de combinatie die het beste bij jouw keukensmaak past.

Kemie keukenblad CRS12 Coverlam Cuarzo Reno gepolijst
CRS12 Coverlam Cuarzo Reno gepolijst
Kemie keukenblad Ceramistone Noir Française mat
Ceramistone Noir Française mat
Kemie keukenblad Neolith Black Obsession silk
Neolith Black Obsession silk
Kemie keukenblad CRS12 Madagascar soft gloss
CRS12 Madagascar soft gloss
Kemie keukenblad CRS12 Madagascar gepolijst
CRS12 Madagascar gepolijst
Kemie keukenblad CRS12 Coverlam Moma Arena mat
CRS12 Coverlam Moma Arena mat
Kemie keukenblad Cosmostone Deep Black mat
Cosmostone Deep Black mat
Kemie keukenblad Cosmostone Calacatta Pompei glans
Cosmostone Calacatta Pompei glans
Kemie keukenblad Cosmostone Blanco Vintage glans
Cosmostone Blanco Vintage glans
Kemie werkblad Ceramistone Travertine Crema hammered
Ceramistone Travertine Crema hammered
Kemie werkblad Ceramistone Calacatta Casano silk
Ceramistone Calacatta Casano silk

Ook interessant

Lente in de keuken

Lente in je keuken

Heerlijk, de lente is weer aangebroken! Na maanden van stoofpotten, kerstdiners en donkere dagen is het nu tijd voor de lente in de keuken. Start het seizoen fris met een nieuw decor, een voorjaarsschoonmaak, verse kruiden en duurzame groenten. Klaar voor?

Lees verder »